כתבו עלינו

פסטורי באתר מאקו - 2017

10 מסעדות מומלצות באילת

Mako
גיל גוטקין | אוכל טוב |  13/07/17 

כולם תמיד אומרים שאין מסעדות טובות באילת, אבל שמועות עיקשות על שינויים בנוף הקולינרי של העיר הביאו אותנו לבדיקה מחודשת. מה מצאנו? לא פחות מ-10 מסעדות טעימות ששווה לבקר בהן בחופשה הבאה שלכם

תמיד אומרים שאין מה לאכול באילת. כן, אילת היא לא תל אביב ואפילו לא ירושלים או חיפה. אין בה עשרות מסעדות שוות וקשה למצוא בה חוויות קולינריות אמיתיות. כמו הרבה דברים אחרים בעיר, גם בתחום האוכל אילת קצת תקועה כמה שנים אחורה. מעיר שבה עדיין רוקדים א-ג-דו-דו בבריכה וקונים בטיילת גרגיר אורז עם השם שלך עליו, אי אפשר לצפות שתעמוד בחוד החנית של תחום המסעדות, אבל בכל זאת – החלטנו לחפש מסעדות מוצלחות בעיר, ומצאנו כמה וכמה מסעדות שוות, מספיק בשביל להעביר הרבה יותר מסופ”ש שלם בעיר הדרומית.

ואם כבר ניסיון להבין את הסוד של העיר הזו, הנה כמה תובנות על המסעדנות האילתית:
1. השירות במסעדות של אילת הוא בדיוק השירות שחסר במסעדות התל אביביות. מנומס, חייכני, לא מתנשא ובעיקר מכבד. נראה שדווקא בעיר שאין בה יותר מדי מסעדות יודעים להכשיר את אנשי השירות כמו שצריך.

2. יותר מדי מסעדות באילת, ולא רק המיושנות שבהן, מוקסמות עדיין מכבד אווז, חומר גלם שכבר כמעט לא משתמשים בו היום. לא מעט מקומות עדיין מכינים פטה, אבל כבד אווז בנתחים? מספיק כבר. כמעט כל מסעדה בעיר התעקשה על איזו מנת כבד אווז בתפריט, בדרך כלל עם ריבה וכמובן טוסטון. אפשר להמשיך הלאה?

3. כמעט בכל מסעדה שהזמנו בה מים קיבלנו גם כוס או קנקן קטן עם פלחי לימון ועלי נענע, כדי שכל אחד יוכל להוסיף לעצמו קצת לכוס אם בא לו. מנהג שהיינו שמחים שיאמצו גם בשאר חלקי הארץ.


פסטורי
לא מעט מסעדות איטלקיות יש באילת, אבל משהו בשילוב בין ישן לחדש ובין כבד לקליל בפסטורי הוותיקה לגמרי כבש אותנו. זה התחיל בתפריט יין עם מחירים שכבר הרבה זמן לא ראינו. אמנם לא נמכרים בו יינות זולים של ממש, אבל היינות שנמכרים במחיר של 120-150 שקלים לבקבוק הם כאלה שנמכרים ברוב המקומות במחירים גבוהים הרבה יותר. האוכל שהגיע אחרי זה קנה אותנו גם כן, ובמיוחד רביולי פתוחים במילוי שרימפס ומסקרפונה (62 שקלים), רולדות פסטה אפויות במילוי של תרד וריקוטה (54 שקלים) ומנה עיקרית של פטוצ’יני קון פשה (88 שקלים) עם סלמון בשום, עגבניות מיובשות, יין לבן וביסק דגים פיקנטי ומעולה. מסעדה איטלקית קצת יותר מודרנית מאחיותיה בעיר, מה שהופך אותה לכיפית מביניהן..

לכתבה המלאה

 

1-smh_1580
פסטורי באתר מפה

מסעדת פסטורי. מומלץ מפה 8.7

אילת לא ידועה בסצנה קולינרית מרשימה או עדכנית, לכן מסעדת פסטורי כל כך מפתיעה בנוף. בתל אביב כנראה הייתה נחשבת כמסעדה איטלקית טובה, אולי אפילו טובה מאוד, אבל באילת, בין המוני המזללות, היא בהחלט הטובה ביותר.

במיקום לא מרשים, כזה שניתן לחלוף על פניו עשרות פעמים מבלי לדעת מה נמצא מאחורי דלת העץ הכבדה, תמצאו פיסה מטוסקנה. בכניסה יקדמו אתכם מאווררי ענק המשפריצים מים על אלו שבחרו (ומי יודע למה) לשבת בחוץ בחום האילתי המכביד.

בפנים, מטבח פתוח וכיפי שמאפשר לכם לראות בדיוק איך מכינים את האוכל שלכם וחלל מסעדה שמעוצב בצורה מעט מכבידה, אבל מחפה על זה בשירות מוקפד, לפעמים אפילו מוקפד מדי, בהתחשב בעובדה ש-הי, אנחנו באילת!

אבל מה זה חשוב כשהאוכל מצוין. התפריט רחב, ויקסום מאד לחובבי פירות הים, אבל מציע גם שפע פסטות תוצרת בית, פוקצ’ות ופיצות שנאפות לכדי קראנצ’יות מושלמת. אל תוותרו על פיצה בלנקה! גם מנות הבשר מצוינות ואפילו הקינוחים מצטיינים. ניכר שחומרי הגלם כאן באיכות גבוהה, והמסעדה מכוונת לרצות את הקהל. בתוך עולם של סלבריטאות שפית – הפשטות הזו כובשת.

לכתבה המלאה לחצו כאן

1-smh_1604
פסטורי באתר וואלה

מסעדות באילת: איפה המקומיים אוכלים?

וואלה! אוכל | רונית אבידן-שיינפלד | 16/06/2017

הקיץ כבר כאן ואלפי ישראלים מתכננים את הנסיעה דרומה לאילת, העיר שיש לה הרבה יותר מה להציע ממה שחשבתם. אספנו עבורכם 16 המלצות מנצחות מהמקומיים לכל סוגי הארוחות

עם כל המשפחה 2: פסטורי
פסטורי היא התשובה המושלמת לאוכל איטלקי באילת. המראה אולי מעט מיושן, אבל היא מתאימה למשפחות, לקבוצות, ואפילו זוגות בערב רומנטי. התפריט שלה רחב מאוד וכל אחד יוכל למצוא בו את מה שהוא מחפש. יש מבחר לא מבוטל של פיצות ופסטות שלא נופל לקלישאת הפסטה ברוטב שמנת-פטריות. הפסטות עשויות היטב, כך שגם סנובים של המטבח האיטלקי ימצאו את עצמם כאן. המנות גדולות ומשביעות, האווירה קלילה והשירות מחויך.

לצפייה בכתבה המקורית

dsc_0492
פסטורי באתר Ynet

המסעדות שכדאי להכיר באילת

Ynet | לין לוי ותיקי גולן|  18.03.17

איפה תוכלו לזלול ולהמשיך להשתזף, איזה בית קפה מציע אווירה מעולה ואוכל פשוט ולא יקר, לאן תלכו אם אתם מתגעגעים לטעם של בית ומה הקטע של מסעדת לוויתן המדוברת? כל מה שטעים באילת

כמה פעמים הגעתם לאילת, נהניתם מהשמש, מהשקט ומהשלווה, אבל התבאסתם מהאוכל? כמה פעמים חשבתם איך זה יכול להיות שאין כאן מה לאכול? כמה פעמים נפלתם על מקומות מתוירים שלא עומדים בהבטחה שהם מייצרים, ונראים נוצצים מבחוץ אבל לא מספקים איכות או אווירה?

אז לפני תחילת עונת הנדידה דרומה, יצאנו לסיור קולינרי במסעדות באילת, בשביל שבנופש הבא שלכם תדעו בדיוק איפה נמצאים המקומות השווים באמת.

פסטורי
מסעדה איטלקית שפועלת בעיר כבר למעלה מ-17 שנה. ממש עכשיו סיימו לעצב חלל חדש בחלק הפנימי של המקום, השופע אור. האווירה חמה וביתית, והתפריט מציע פסטות ופיצות.

אל תוותרו כאן על רביולי נרו – רביולי פתוח, במילוי שרימפס, סלרי, בצל סגול ומסקרפונה, וגם לא על רוטיליו תרד – פרחי פסטה במילוי תרד וגבינת ריקוטה בבשמל תרד.

לצפייה בכתבה המקורית

 

dsc_0504
פסטורי באתר מאקו - 2016

בואו, בואו: 6 מסעדות שוות באילת

Mako
ריטה גולדשטיין | אוכל טוב |30/05/16

הים האדום, ריף הדולפינים, השמש, החופש – אילת היא יעד מושלם לחופשה, אבל בשביל ליהנות עד הסוף צריך גם מקומות טעימים לאכול בהם, לא? אז קבלו את המסעדות המומלצות שלנו – איטלקייה משפחתית, יפנית איכותית, מסעדת שף מוערכת ואפילו מבשלת בירה מגניבה. צאו לדרך

פסטורי
בדיוק כמו לה קוצ’ינה, גם פסטורי היא מסעדה איטלקית קלילה, נעימה וגם ידידותית לילדים. בתפריט תמצאו קלאסיקות כמו פיצה מרגריטה, סלט קפרזה או קלמרי קריספי, וגם יציאות מעניינות יותר כמו פיצה עם בשמל ותרד, אספרגוס, ארטישוק, זיתי קלמטה, מוצרלה ושמן כמהין.

 

לכתבה המלאה

 

dsc_0524
משהו לכולם. פסטורי
פסטורי בבלוג Headonistit

פסטורי היא המסעדה האהובה עליי באילת.

פסטורי – ביקורת מסעדות בשבוע האוכל האיטלקי
21/12/2015

פסטורי היא המסעדה האהובה עליי באילת.
היא עונה על החיבה העזה שיש לי כלפי אוכל איטלקי פשוט וטוב ועושה זאת באופן מצויין תוך מתן מחירים הוגנים, מנות משביעות ואווירה כפרית אה לה איטליה.

אמנם הסצנה הקולינרית חלשה מאוד באילת, ומסעדות חדשות לא צצות כפטריות אחרי הגשם כמו בתל אביב {ועד שנפתחה אחת חדשה ומבטיחה, ה- WHALE, היא התגלתה כמקום מאכזב מאוד} , אבל אני ממש לא מגדירה את פסטורי כמסעדה טובה ביחס לאילת – פסטורי היא מסעדה איטלקית טובה, נקודה.

הפעם החלטתי לכתוב לכם ביקורת מיוחדת, על ארוחה אטרקטיבית במיוחד מתוך שבוע האוכל האיטלקי, בחסות מחלבות גד, שהחל אתמול בערב ויימשך עד ה- 27.12.15.

חגיגה איטלקית שכזו היא סיבה מצויינת לצאת לדייט עם אהוב ליבי ולהתפנק בכל מה שיש לאהוב באוכל האיטלקי – המון פחמימות, מוצרלה וכמובן סלט קפרזה.

לרגל שבוע האוכל האיטלקי, פסטורי מציעה שני תפריטים בנוסף לתפריט הקבוע – תפריט אחד מציע ארוחה מלאה {ראשונה, עיקרית וקינוח} במחיר של 79 ₪ והשני מציע ארוחה קצת יותר משודרגת {התפריטים זהים לחלוטין מבחינת המנות הראשונות והקינוחים, אך משודרגים בעיקריות מבחינת בשרים ופירות-ים} ועלותו 99 ₪.

החלטנו לפתוח את הארוחה ביין פומה בלאן של יקב דלתון {88 ₪} – יין לבן מעולה, בעל טעם פירותי מתקתק שיתאים במיוחד לאוהבי הגוורץ.

לאחר התלבטות קלה בבחירת המנות, החלטנו להזמין ארוחה אחת מכל תפריט ולחלוק את כל המנות.

בחרנו בשתי המנות הראשונות שהוצעו בתפריט המיוחד : פוקצ׳ה אישית אפויה עם פרמז׳ן וריבת בצל לצד שמן זית וחומץ בלסמי. הפוקצ׳ה היתה פריכה ועשויה ללא דופי. השילוב בין ריבת הבצל המתקתקה והפרמז׳ן שפוזר בנדיבות היה מצויין וגרם לנו לשקול להזמין פוקצ׳ה נוספת.

אבל אז נזכרנו שמחכה לנו פיצה אז החלטנו לוותר.

המנה הראשונה הנוספת שהזמנו הייתה סלט קפרזה, שהורכב מפסיפס של עגבניות שרי פריכות וטריות מכל הסוגים {מנומרות, צהובות ואדומות}, מוצרלה בייבי, קוויאר בלסמי, פסטו ושמן זית.

מאוד אהבתי את האינטרפטציה של פסטורי לסלט הקפרזה הקלאסי ואת השימוש ברוטב פסטו מצוין שהדגיש את טעם הבזיליקום במנה.

למנה עיקרית בחרנו מתוך תפריט ה-79 ₪ בפיצה פונגי – פיצה גדולה ועשירה ברוטב עגבניות שהוכן במקום, המון מוצרלה ומגוון מעניין של פטריות שונות.

בדיוק כמו שפיצה איטלקית אמיתי צריכה להיות – עשויה טוב ובלי התחכמויות.

העיקרית השנייה שהוזמנה מתוך התפריט המשודרג יותר {99 ₪} הייתה לזניה די קארנה.

קיבלנו חתיכה גדולה ועשירה של לזניה שהורכבה מפסטה טרייה שהוכנה בצורה נפלאה, בשר טחון, שמנת, הרבה גבינת מוצרלה ורוטב פרומודורו מעולה.

לקינוח בחרנו בשתי האופציות שהוצעו לנו מתוך התפריט המיוחד – שניהם על בסיס קרם מסקרפונה עשיר – אחד עוטר בתערובת אגוזים מסוכרים והשני בוניל ופירות יער חמצמצים.

הקינוחים היו יחסית פשוטים, מאוד לא מתחכמים אבל טעימים.

לדעתי היו צריכים להציע שני קינוחים שלא מבוססים על אותו חומר הגלם ולאפשר בחירה יותר רחבה, נגיד לאפשר בחירה בין קינוח יותר שוקולדי לבין אחד גבינתי.

בנוסף, השף החליט לפנק אותנו באחד הקינוחים האהובים עליי – קרם בורלה טעים ורווי בוניל אמיתי.

בקיצור, אנחנו יצאנו מפוצצים ושבעי רצון.

אני מקווה שיצאתם עם שתי תובנות מהפוסט הזה :

לא לפספס ארוחה בפסטורי בפעם הבאה שאתם מגיעים לאילת.
להרשות לעצמכם להתפנק באחד מערבי השבוע בארוחה איטלקית טובה במחיר של ארוחה עסקית.

לצפייה בכתבה המקורית

 

2
 
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support